Rólunk - Aktivitás Közérdekű Nyugdíjas szövetkezet
A dolgozni vágyó nyugdíjasok rugalmas foglalkoztathatósága érdekében az országgyűlés elfogadta a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek létrehozásáról szóló törvényt, amely 2017. július 1-jén hatályba is lépett. A közérdekű nyugdíjas szövetkezetben munkát vállaló nyugdíjas munkavállalók munkavégzése nem minősül munkaviszonynak, a nyugdíjas munkavállalók a szövetkezet tagjaként munkát vállalva vesznek részt a szövetkezet által vállalt munkák, feladatok teljesítésében, ez a típusú munkavégzés nem is tartozik a Munka Törvénykönyve hatálya alá. A díjazás jellemzően a ledolgozott munkaórák alapján történik, a szövetkezet és a nyugdíjas munkavállaló írásban megállapodnak az adott munkára kifizethető bruttó órabérben, melyet csak 15 % személyi jövedelemadó terhel, a bruttó bér 85 %-a nettó bérként kerül kifizetésre a nyugdíjas munkavállaló számára. A munkavégzés rugalmassága abban van, hogy a munkavégzés ideje és a beosztás teljes mértékben igazodik a dolgozni vágyó nyugdíjas munkavállaló lehetőségeihez és a szövetkezet szolgáltatását igénybe vevő munkáltató cégek igényeihez. Van olyan nyugdíjas munkavállalónk, aki havonta csak 20 órát dolgozik, de olyan is van, aki közel 200 órát vállal, van, aki minden nap dolgozik, de van, aki hetente csak 1-2 napot szeretne, van, aki napi 3-5 órát dolgozik, de van, aki akár napi 10-12 óra munkát is szívesen bevállal. Lehetőség van arra is, hogy az egyes munkavégzések között akár több hét vagy akár több hónap is elteljen, ha a nyugdíjas munkavállaló éppen pihenni szeretne, más feladata van, nyaral, vagy éppen rá vannak bízva az unokák. Természetesen a szövetkezetünket megbízó cégek felé mindig az általuk elvárt létszámot biztosítjuk az általuk elvárt időben és beosztás szerint – legfeljebb ezt több nyugdíjas munkavállaló bevonásával, szervezésével tudjuk megoldani.

Kollégáimmal közel három évtized munkaerő-piaci, szakmai tapasztalata alapján láttunk fantáziát a nyugdíjas munkavállalók szervezésének lehetőségében és ezért hoztuk létre az érdeklődő nyugdíjas munkavállalókkal közösen 2017. szeptember 25-én az AKTIVITÁS Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetet. A három évtizedes tapasztalatunk első évtizede még a diákmunka iskolaszövetkezetben történő szervezéséről szólt, ami teljes mértékben hasonlít a nyugdíjas szövetkezetben való munkavégzéshez mind a rugalmasságot, mind a szervezési munkát, mind a szolgáltatás jellegét illetően. Hosszú időn keresztül foglalkoztunk munkaerő-kölcsönzéssel és közvetítéssel, jelentős ügyfélkörünk alakult ki a szolgáltatásunkat igénybe vevő munkáltató cégekből, illetve jelentős tapasztalatot szereztünk a dolgozni vágyó, állást kereső munkavállalók toborzásában, kiválasztásában és szervezésében, mely tapasztalatot kiválóan tudjuk hasznosítani az AKTIVITÁS Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetben is.

Megtanultuk munkánk során, hogy valójában mire van szüksége a HR szolgáltató „külső” cégek (legyen szó akár egy nyugdíjas szövetkezetről is) segítségét igénybe vevő vállalkozásoknak, csak a konkrét megoldásokra fókuszálunk, a kölcsönös bizalomra és együttműködésre épülő korrekt és őszinte személyes kapcsolatokban hiszünk. Elhagyjuk viszont mindazt a sok „mézes-mázas”, „színes- szagos” felesleges sallangot, amelyek ugyan jól hangzanak és szépen mutatnak, de valójában egyetlen lépéssel sem visznek közelebb a célok eléréséhez. Munkavállalóink számunkra a legnagyobb értékek, velük is folyamatosan törekszünk az őszinte, nyitott és korrekt kapcsolat kialakítására, a kölcsönös bizalom megteremtésére és a megfelelő kommunikációra.

Az AKTIVITÁS Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet dolgozni vágyó, megbízható és tapasztalt nyugdíjas munkavállalókat tud biztosítani Partnercégei számára munkavégzési céllal, rendkívül kedvező adózási és járulékfizetési feltételekkel, ezáltal nagyon költséghatékony vállalási árakon.

Nagyon kedvező szolgáltatási díjakon tudjuk vállalni már meglévő nyugdíjas munkavállalók átvételét és munkavégzési céllal történő rendelkezésre bocsátását akár az Önök, akár más cégek számára.

Hosszú évek óta épülő saját munkavállalói adatbázisunk, bejáratott toborzási és hirdetési csatornáink, valamint a munkavállalóink között élő toborzó és szervező embereink, kiterjedt munkaerő-piaci kapcsolatrendszerünk révén a mai munkaerő-hiányos időszakban is meg tudjuk találni a megoldást az igényelt munkavállalói létszám biztosítására.

Munkavállalóink számára változatos munkalehetőségeket biztosítunk a betanított munkáktól a szakmunkákon át a kvalifikáltabb álláslehetőségekig, fizikai és szellemi területen egyaránt.

Készséggel állunk a nyugdíjas  munkavállalókat szívesen foglalkoztató, megbízható és tapasztalt munkaerőt kereső cégek, illetve a változatos munkalehetőségeket kereső nyugdíjas munkavállalók rendelkezésére!Üdvözlettel:Marek József

 ügyvezető
Elérhetõségek

Név:

Aktivitás Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet

Székhely:

9022 Győr, Batthyány tér 6.

Cégvezetés:

1135 Budapest, Béke u. 13-19.

Az igazgatóság elnöke:

Marek József

Telefonszáma:

+36 70 9464 417

E-mail címe:

marek.jozsef@aktivitas.hu

Honlap elérhetősége:

www.aktivitas.hu

 

Adószám:

26153005-2-08

Cégjegyzékszám:

08-02-001844


BRS Labor